maanantai 18. heinäkuuta 2011

Paska juttu

Ketä aikuisten oikeasti yllätti se, että Botellón meni hulinaksi?

Kaikki tämä oli avan selvästi odotettavissa jo siitäkin syystä, että lehdistö lähti hakemaan "anonyymiä" järjestäjää ja huomauttelemaan mahdollisista seurauksista.

Minua henkilökohtaisesti eniten ihmetyttää se tapa, jolla mielestäni hyvinkin älykkäät ja muutoinkin fiksut ihmiset ovat juuttuneet merkilliseen uskontomaiseen mantraan Botellónin syyttömyydestä. "Miten Botellón voi olla syypää raiskaukseen, joka tapahtui kahden korttelin päässä?", "Alkuillasta kaikki meni vielä hyvin. Vasta myöhemmin illalla mukaan tullet alkoivat häiriköidä."

Raiskauksia ilmoitetiin poliisille kaksi, joista toinen Botellión-aluella ja toinen kauempana. Jossain kommentoitiin sitäkin, että toinen ilmoitetuista raiskauksista oli lähempänä Finncomin aluetta, mutta koska raiskaajan tuntomerkeiksi ei ilmeisesti annettu Hobittia, kääpiötä, Stormtrooperia tai Darth Waderia asialla ei ole samanlaista mielenkiintoa. Sitä paitsi raiskauksen uhrea yleisesti yhdistää se, että ovat humalassa, joten uhrihan on voinut humaltaua juuri Botellónissa.

En oikein jaksa ymmärtää näiden mantranhokijoiden jälkikäteisiä perusteluja. Mitä järkeä ja hyötyä on perustella asiaa: "Jos kaikki olisivat laittanneen roskat roskiin ja käyttäytyneet kuten kuuluu, tapahtuma olisi ollut hieno." No mutta kun kerran eivät niin tehneet!

Tai

"Ne muutamat myöhemmin tulleet häiriköt pilasivat koko jutun." Älä! Ei ole todellista! Jos kerran suurin osa paikalla olijoista oli juuri niitä sivistyneitä ja hyvin käyttäytyviä, jotka halusivat olla piknikillä, miksei tämä enemmistö laittanut häiriköitä kuriin? Ai niin mutta kun "Se ei ole minun tehtäväni. Minä huolehdin itsestäni ja minä käyttäydyn hienosti, kunpa kaikki käyttäytyisivät kuin minä."

Tällä käyttäytymisellään ihmiset oikeasti todistavat, että tulivat paikalle nauttimaan ja olettivat, jonkun muun hoitavan järjestysongelmat eli luottivat ULKOPUOLISEEN JÄRJESTÄJÄÄN.
Minun perusteluni tähän ovat hyvin yksinkertaiset, jos luonani joku alkaa rähjäämään tai ovesta tunkee ylimääräisiä, niin minä hoidan tyypit ulos tai soitan poliisin jo hiukan ennen kuin mitään alkaa tapahtumaan. Jos taas olen jonkun muun luona tai tilaisuudessa, jossa joku alkaa uhittelemaan, niin toki oletan omistajan tai järjestäjän ylläpitävän järjestystä, mutta puutun asiaan vain järjestäjän niin toivoessa.

Poliisin päätös lähetä esitutkintaan Botellónin suhteen on erinomainen. Tutkinnan jälkeen saadaan selvyys siitä, oliko tilaisuudella vastuullinen järjestäjä vai ei? Toisaalta ikävänä puolena on juuri päätös siitä, että vastuullista järjestäjää ei löytynytkään, silloinhan Botellión todellakin on meidän jokaisen veronmaksajan vastuulla jokaisena päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti