torstai 7. tammikuuta 2010

Puhkuja ja puhallusta

Jees.

Pientä käheyttä havaittavissa, mutta silti vuoden 1. työpäivä takana (4 tuntia sijaisena). Sille on syytä puhaltaa hieman.

Enemmän on kuitenkin syytä puhaltaa onnistuneille tulitreeneille
Tonin kanssa, josta saatiin videomateriaaliakin.

-17 Celsiusasteessa nesteet käyttäytyvät melko nopeasti jännästi. Sytytysnesteestä tulee miltei mautonta, mikä on huomattava parannus. Kaikkien kokeiltujen nesteiden viskositeetti luonnollisesti muuttuu melkoisesti ja ainoa mahdollinen neste noin kovalla pakkasella on sytytysneste. Pitkäketjuisten hiilivetyjä sisältävä parafiiniöljy jähmettyi niin, että pisaroitumista ei enää pystynyt hallitsemaan, vaan rakenne jäi liian isoksi. Toisaalta, jos nesteen leimahduspiste on alunperinkin kovin korkea, homma ei kyllä toimi.

Kylmä ei muuten vaivannut, mutta kävi näpeille. Mun käyttämän metalliputki ja sinä vielä ollut vanha muovihakva olivat kylmiä ja kylmyys kävi myös näpeille. Videolla oli materiaalia 22 minuuttia ja sitä ennen otettin muutamia kuvia, joten treenattua tuli hyvinkin 35-45 minuuttia ja nestettä meni yhteensä jotain 2,5 - 3 litraa, joten pitääpä käydä kaupassa. Tuollainen määrä nestettä myös kuivattaa huulia joten listalla on myös huulirasvaa.

Pitkä putki, josta vielä tehdään meidän tavaramerkki, toimi loistavasti ja oli muuten suhteellisen halpa valmistaa. Putkella oli myös loistava "soundi" sytytettäessä ja pyöritettäessä. Kahvaa pitää hieman säätää ja täyty tarkkaan miettiä myös kevlarkerrosten määrää. 2 kierrosta on selvästi liian vähän, joten seuraavaksi täytyy kokeilla 5:llä, jotta liekki palaa riittävän pitkään.
Kahvasta en halua luopua, koska siitä saa helposti kiinni (yllättävää) mutta se on myös hyvä merkki ja ehdotomasti haluan pitää putken, koska sitä ei muilla ole samassa käytössä kuin meillä.

Muutama hyvä uusi tekniikka tuli saatua haltuun. Mm. pitkä sarja lyhyitä puhalluksia ja 180 asteen käännös alkaa olla hanskassa. 360 astetta vaatii kyllä paljon kuivaharjottelua, sopivan alustan ja hemmetin hyvän perustekniikan. Pitkään puhaltaminen ja liikkeen liittäminen siihen vaatii paljon keskittymistä ja ensi kerralla muistan myös ajaa viikset etukäteen. Tonilla on selvästi erilainen tekniikka muodostaa sumu, koska viikset säästyivät paremmin. No oikeasti käräytin viikset 180 asteen puhalluksessa, jossa tuli ahnehdittua liekki liian vaakatasoon, jolloin lämpö ei nouse suoraan ylös, vaan kulkee lähemmäksi suuta.

Hitto, että kutittaa tehdä musiikkia tuliesityksen taustalle. Se vaan, että siihen täytyisi tehdä kovin tarkka koreografia ja ottaa riittävästi taukoja tankkaamiseen. Toinen juju mikä ehdottomasti pitää ottaa ohjelmaan on rullikset ja siihen setti on aivan valmis. Nyt on onneksi paljon aikaa virittää tavarat valmiiksi kevättä ja kesää varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti