lauantai 19. kesäkuuta 2010

Valmista tuli

Eilen oli sitten kesäteatterin ensi-ilta. Ilma oli juuri tyypillinen kesäteatteri-ilma, jossa vain vankimmat innostuneet viihtyivät katsomassa. Tuuli oli suorastaan myrskyinen ja pakolliset 5 vesipisaraa sadettakin saatiin. Toisaalta näytelmän teksti on hurmaavan perinteinen kesäteatteriteksti, joten alun haitarimusiikki ja pieni jännitys sateesta vain kruunasivat ensi-illan.

Tärkeintä kuitenkin oli lopputulos, joka näytti olevan yleisön mieleen ja näyttelijöilläkin näytti olevan hieno fiilis tehdä näytelmää ja se näkyi myös lopputuloksessa. Minä pidin saavutuksesta.

Kun aikaisempina kesinä olen itse ollut näyttämöllä ja jatkanut tekemistä läpi kesän, nyt tilanne onkin toinen. Minun hommani tuli valmiiksi ja näyttelijät jatkavat ja pitävät keskenään hyvän fiiliksen ja nauttivat jokaisesta esityksestä. Tiettyä etua tosiaan saa siitä, että voi soittaa ihmisille ja pyytää heitä mukaan produktioon ja kun vielä saa nykyisen kaltaisen kokoonpanon voi olla vain tyytyväinen. Se nyt tietysti on, että haluttaisi olla mukana tekemässä näytelmää.

Edellisestä voi siis päätellä, että olinkin näytelmän ohjaaja. Oli oikein mukavaa kuulla näyttelijöiltä, palautetta harjoittelukaudesta ja tuntemuksistaan. Hauska huomata, että muutamalle näyttelijälle selkeni vasta aivan viime tipassa se, että produktio oli ensimmäinen koko illan näytelmän ohjaustyö - taisin olla yllättävän vakuuttava. Toisaalta halusin kyllä panostaa tähän ja näyttää muutamalle muulle ja samalla itselleni, että toimintatapa oli oikea.

Vielä en ajattele, että joku kohta tai henkilö olisi pitänyt rakentaa toisin. Olen tyytyväinen lopputulokseen. Kuten jo mainittua - ensi-iltayleisö piti näkemästään. Seuraava jännittämisen paikka on sitten kriitikon mielipide. Perinteisestihän kiitokset kuuluvat näyttelijöille ja haukuista vastaa ohjaaja.

Odotan myös innolla mahdollisuutta katsoa esityksen käsikirjoittajan kanssa, joka muuten soitti ja lähetti ensi-ilta viikolla lämpimän kannustuksen koko työryhmälle. Esimerkillistä ja todella positiivista kannustusta käsikirjoittajalta.

Toivottavasti mahdollisimman moni katsoja löytää tämän "helmen" kesäteatteritarjonnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti