tiistai 10. tammikuuta 2012

Pelle vai presidentti - presidentti vai pelle

Hip, hip, hurraa

Vaikka viimeisien tietojen mukaan Suomen demokraattisuus on laskenut muutamalla pykälällä, saamme silti valita itsellemme uuden presidentin seuraavaksi kuudeksi vuodeksi.

Presidentin tehtävänä on, edelleen kaikkien rajoituksien jälkeen, johtaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa ja siinä sivussa sitten toimia vähän niin kuin sisäpoliittisena mielipidevaikuttajana puhumattakaan itsenäisyyspäivän juhlien järjestämisestä.

Tehtävä huomioiden olisi kovin mielenkiintoista ja äänestäjille merkittävää saada tietoa ehdokkaiden ulko- ja turvallisuuspoliittisista kannoista. Media on kuitenkin päättänyt toisin.

Mediassa suuresti uutisoitujen asioiden kohdalla merkittäviä asioita ovat olleet:
Haaviston Medvedjevin tunnistamattomuus.
Soinin aborttikanta
Lipposen uintikunto
Haaviston kommentti eläinaktivisteista
Soinin aborttikanta
Arhinmäen kissamainen taitelijavalinta
Niinistön puheenvuoro vuodelta 1991 ja itkettikö Niinistö naisia vai ei
Haaviston CV - eli voiko akateemista tutkintoa omaamatonta kutsua professoriksi.
ja yhtenä viimeisimpänä lukiolaisen tiukka kysymys Väyryselle huijaatteko äänestäjiä?
Viimeisen kysymyksen asettelu määrittää kysymyksen esittäjän todella nuoreksi ja kotimaan historiaa vähemmän tuntevaksi, sillä kaikki poliitikot huijaavat enemmän tai vähemmän ja kaikkien iltalypsyjen kruunattu kuningas Väyrynen enemmän ja ainakin kahdesti.

Media siis on päättänyt, että suomalaisia ei presidenttiä valitessaan kiinnosta kanta: hyvinvointiin, työpaikkojen säilymiseen, verotukseen, tasa-arvoiseen kohteluun työpaikoilla, EU:n rahoituskriisiin, puolustuspoliittisiin ratkaisuihin,... Näiden tilalle asiallisiin ja perusteltuihin kysymyksiin media koittaa keksiä toinen toistaan hämmentävämpiä juoksutuksia, joista kukaan ehdokas ei uskalla olla pois, sillä median loka on tarttuvaa ja hankalaa. Siksi tänäänkin presidenttiehdokkaat kiltisti istuivat vastaamassa lukiolaisten kysymyksiin. Koska lukiolaisten määrä on ollut vähenemään päin ammatillisen opetuksen nostaessa suosiotaan haluaisin kovasti nähdä presidenttiehdokkaat myös ammattikoululaisten tentissä selittelemässä vaikka hitsareille ja elektroniikka-alalle valmistuville nuorille miksi kannattaa äänestää juuri minua sille kaudelle, jolloin loputkin suomen teollisuudesta ulkoistetaan halvempien tuotantokustannusten maihin.

Median hehkuttavat väitteet ehdokkaiden keskinäisestä loanheitosta ja mustamaalauksesta voisivat parhaimmillaan olla jopa itseironisia elleivät olisi niin läpinäkyvästi median itsensä lanseeraamia, kuka muuten oikeasti muistaisi mitä Niinistö on puheenvuorossan eduskunnassa sanonut vuonna 1991 ellei paikalla ollut toimittaja tai miksi vain Soinilta kysytään omantunnonkysymys abortista joka ikinen kerta.

Sekin kovasti ihmetyttää minne media on unohtanut naisehdokkaat? Onko niin, että Tarjan valtakaudet ovat jo kyllästyttäneet median ja pitää saada jotain muuta tilalle. Nainen presidenttinä on siis nähty - nyt halutaan seuraava mallinukke, jonka elämää saadaan seurata seuraavat 6 vuotta.
Mutta millä lisätä presidentinvaalien suosiota tai suosiota äänestäjien keskuudessa? No seksillä tietysti. Haavisto on oivallisesti valjastanut omaan kampanjaansa Pertti Jarlan Fingerpori-hahmon ja siihen liittyvän kaksimielisyyden. Nyt ilmeisesti sitten jännitetään tuleeko toisesta kierroksesta lusikkavaalit (Haavisto ja Niinistö) vai 69-vaalit (Arhinmäki ja Niinistö).

Ennen omaa ratkaisuani haluaisin kuitenkin ehdokkaiden vastauksen itseäni jo pitkään askarruttaneeseen kysymykseen: kenelle ehdokkaista salmiakin tilalle kelpaa lakritsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti