perjantai 25. joulukuuta 2009

Uutta vuotta odotellessa

Jep

Kaikesta hössöttämisestä huolimatta joulu tuli tänäkin vuonna.

Mielenkiintoista, kuinka ihmisillä on vuosi vuodelta yhä suurempi kiire päästä rauhoittumaan ja viettämään rauhallista joulua. Jouluviikko on kaupoissa yhtä hulinaa ja ihmiset tungeksivat saadakaseen juuri haluamansa lahjan, jota ilman Joulua ei tulekaan.

Voitte elää aivan rauhassa kyllä se joulu tulee. Sen yhden tavaran puuttuminen ei sitä estä - jos estäisi, olisin jo aikoja sitten jättänyt ostamasta juuri SEN tavaran ja siinä sivussa tehnyt suunnattoman palveluksen monelle.

Nuorten käyttäytymisestä yleensä annetaan kovasti kriittistä ja tiuskivaa palautetta kovinkin nopeasti, mutta vanhojen rouvien tai mummeleiden huonoon käytökseen kellään ei näytä olevan mitään sanottavaa - ainakaan julkisesti, siis lehtien palstoilla. Tänäkin jouluna ehdottomasti huonoimmin kaupoissa käyttäytyvät henkilöt olivat iäkkäitä naisia.

Nuoret eivät havaintoni mukaan juurikaan etuile kassa ym. jonoissa, mutta iäkkäät naiset katsovat sen jotenkin kuuluvan oikeuksiinsa "Voi anteeksi en laisinkaan huomannut teitä." ,"Oi! Olitteko edessäni? No ei kai teitä haittaa, jos maksan nämä ensin?" KYLLÄ! Minua kyllä todellakin haittaa, että maksatte ensin ja etuilette ja olette sivistymättömiä ja näytätte huonoa esimerkkiä lapsilleni. KYLLÄ SE HAITTAA MINUA! Miksi muuten iäkkäiden tätien mielestä edelläkuvatusta etuilusta on epäkohteliasta huomauttaa? Nuorille huomautetaan paljon vähemmästäkin...

Mutta mikä olikaan Joulun epätodellisin ja omituisin näky?

Mikäpä muukaan, kun greenpeacen tai maanystävien feissari lämmitelyllä kävelykadulla -15 C asteessa värväämässä ihmisiä ilmastonmuutoksen vastustajiksi. Mielenkiintoista, että meillä on todellakin varaa lämmittää katuja (jotka muuten suoraan lämmittävät ilmakehää) ja samaan aikaan mietitään miten säästettäisiin kaupungin menoja ja Parkin kentällä jäädytys huutaa Hoosiannaa enimmän osan luistelukautta. Juu, juu. Kyllä minä tiedän, että kävelykadun kiinteistöt maksavat lämmityksen, mutta silti.


Ja seuraava loistava ihmetys odottaa viikon päässä: Kaikilla ilotulitteita ampuvilla pitää olla uuden lain mukaan suojalasit ja tähtisädetikkuakaan ei saa enää käyttää siis ilman suojalaseja. Suurin salittu pyromassan määrä nousi samalla 200 g:sta 1000 g:n.

Kuinkahan monta sakkoa poliisit antavat ilotulitteiden ampumisesta ilman suojalaseja?

Montakohan partiota poliiseja on valjastettu tarkastamaan suojalasittomia ilotulittajia?

Kuinka monta ilotulittajaa aikoo käyttää suojalaseja?

Saako sakon, jos menee polttamaan tähtisädetikkua torille jo 30.12 klo 18.00 eikä vasta 31.12. klo 18.00- 1.1. klo 02.00 ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti