lauantai 19. joulukuuta 2009

Myötähäpeä vai sanaton hämmennys

Nauran kuuuuuutamooooon tai ehkä sitten en.

Tietty sisäpiiri ymmärtää hymyn katoamisen välittömästi muita taas julkiseen blogiin kirjoitettu sisäpiirin huumori ärsyttää.

Ärsytys on kuitenkin selvästi erillään myötähäpeästä. On vaikea tuntea myötähäpeää toisen kirjoituksesta ja muusta luetusta tekstistä, ilmeisesti häpeään tarvitaan näkyminen ja näkyvillä oleminen. Mutta esitys, joka aiheutti eilisen kaltaisen myötähäpeän, sanattoman hämmennyksen ja WTF ilmiön oli ainutlaatuinen - todellakin. Joskus teatteriesitys on ollut todella huono, mutta silti myötähäpeä on ollut vain pinnallista ja kohdistunut enemmän ohjaajaan ja tekstin valitsijaan kuin näyttelijään - toisin kuin eilen. Mielenkiintoista sekin, että tupakoimattomaksi henkilöksi kenen tahansa tutun, ja niitä oli nyt useita, lähtiessä tupakalle kyseisen esityksen aikana lähdin mukaan.

Tulipahan taas varmistuttua siitä, että jokaisen pitää ennen esitystä tehdä "Stanislavskinsa" Improvisaatiossa ja standupissa pitäisi myös muistaa tarkkailla yleisöä ja sen reaktioita. Innostuksessa se joskus unohtuu...

Hoh hoh. Seuraavassa proggigsessa saattaa olla ohjaajalla inan verran enemmän tehtävää saadakseen ihmiset ymmärtämään tehtävänsä lavalla. Puhtaalta pöydältä, eli uusilla näyttelijöillä täytetystä castingista, pääsee tietysti muokkaamaan henkilöjä paremmin, mutta eilisen perustella muokkaamista on jokin verran, ehkäpä aika paljon, no suoraan sanoen aivan hel...ti.


Muuten bileet oli mukavat ja onnistuneet.

Ruoka hyvää.

Juomat jees.

Jatkot OK eikä aamulla huonosta olosta tietoakaan.


Jännä juttu vaan, että muistiin jäi hyvistä bileistä ja mukavista vanhoista kavereista huolimatta myötähäpeä todella merkillisestä WTF?!?!? esityksestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti